Skip to main content

ONZE DIENSTEN

Lauwers Fiscale Advocaten is een advocatenkantoor met meer dan 45 jaar ervaring in alle aspecten van het fiscaal recht. We drukken regelmatig onze stempel op de fiscale rechtspraak en zorgen zo voor meer fiscale rechtvaardigheid voor heel wat burgers en bedrijven. De fiscale wetgeving evolueert continu en ook de financiële technologie staat niet stil. Het team van Lauwers Fiscale Advocaten volgt alle ontwikkelingen op de voet en is een pionier in het verkennen van onbekend fiscaal terrein. Ontdek onze juridische diensten.

FISCALE GESCHILLEN

Krijgt u onverwacht bezoek van fiscale diensten, ontvangt u een brief met een verhoogde aanslag of kondigt de fiscus een belastingscontrole aan? Het kan iedereen overkomen. Als expert in fiscale geschillen beschermt Lauwers Fiscale Advocaten uw rechten en belangen.

Lees meer

FISCALE AUDIT EN OPTIMALISATIE

Voorkomen is beter dan genezen. Tijdens een audit gaan de experts van Lauwers Fiscale Advocaten proactief opzoek naar fiscale valkuilen. Ze identificeren onbenut potentieel en helpen u met het fiscaalvriendelijk structureren van uw activiteiten. Het doel? Onaangename discussies met de fiscus vermijden én tegelijk minder belastingen betalen of zelfs geld terugkrijgen.

Lees meer

SUCCESSIEPLANNING

Bij de overgang van uw vermogen naar de volgende generaties zullen uw verwanten geconfronteerd worden met de erfbelasting. Doe een beroep op Lauwers Fiscale Advocaten voor het plannen van een fiscaalvriendelijke overgang van uw vermogen.

Lees meer
Cryptomunten in het vizier van de nieuwe antiwitwaswet

CRYPTOCURRENCY EN NFT's

Cryptomunten zoals de bekende Bitcoin winnen aan populariteit bij traditionele beleggers. Wat is het fiscaal statuut van deze munten in België? En hoe kijkt de fiscale Administratie naar de belastbaarheid van digitale kunst en virtuele eigendommen? Lauwers Fiscale Advocaten specialiseert zich in deze innovatieve beleggingsproducten en helpt u om een optimaal fiscaal resultaat te boeken.

Lees meer

MAAK KENNIS MET OPRICHTER THIERRY LAUWERS

De appel valt niet ver van de boom. De grootvader van oprichter Thierry Lauwers was beroepshalve al heel erg actief in de fiscaliteit. Hij gaf zijn fiscale liefde door aan zijn zoon. En toen kwam Thierry. Na zijn rechtenstudies aan de Universiteit Gent slaagde hij met grote onderscheiding in de eenmalige proef van de ‘Licence Spéciale en Droit fiscal’ aan de Université Libre de Bruxelles. Alle wegen leidden naar een toekomst in de fiscaliteit.

Fiscaal onrecht bevechten

Thierry Lauwers: “Mijn beweegreden om het fiscale vak in te gaan? Heel simpel: mensen helpen bij eventuele geschillen met de fiscale Administratie om uiteindelijk samen tot een constructieve oplossing te komen. Vechten tegen onrecht, ook dat zit in mijn bloed. Ik durf het zelfs een roeping te noemen. We helpen regelmatig mensen die het even niet meer weten en met de handen in het haar zitten. Waar het bij anderen stopt, gaat het bij ons verder. Daar staan we intussen bekend om. Het feit dat ik dat heel specifiek kan doen en dus met focus op fiscaal onrecht, maakt het voor mij alleen maar boeiender.”

In 2003 richtte Thierry Lauwers het kantoor Lauwers Fiscale Advocaten op. “We hebben intussen drie kantoren en werken met een team van tien mensen. Stuk voor stuk gedreven medewerkers met een flinke dosis expertise en energie.” Thierry Lauwers is ook docent fiscaliteit aan verschillende hogescholen en publiceert hij regelmatig over fiscaal-juridische thema’s.

Plan een eerste gesprek